Csak szex és más semmi?

A Kerítőnő 2011.03.08. 14:24

„Hiszen nem jelentett semmit. Ez csak szex volt, drágám, de téged szeretlek!”- gyakran hangzik el filmekben, könyvekben és a valós életben is ez a mondat, nők és férfiak szájából egyaránt. Valóban létezik csak szex, mindenféle érzelem nélkül? Lehetséges pusztán testi kapcsolat anélkül, hogy bonyolulttá és szövevényessé ne válna, hogy kötődni kezdenénk ahhoz, akit közel engedtünk magunkhoz?

 

Mindenki másképp éli meg a szerelmet. Van, aki már az első randevú után az esküvőt tervezgeti, és van, aki kapcsolatokból kapcsolatokba sodródik. Az alkalmi szex látszólag kényelmes megoldás mindkét félnek: a férfiak számára  rendszeres együttlétet jelent, miközben nem kell sok energiát befektetniük a kapcsolatba, a nők pedig a figyelmet keresik, miközben ez testi-lelki feltöltődésüket, magabiztosságuk növelését is elősegíti.

De létezik-e olyan kapcsolat, amiben nincs érzelem? A válaszom egyszerű: nem. Hisz egy pillantást sem lehet vetni a másikra anélkül, hogy abban ne lenne bizonyos fokú érzelmi töltés. Még egy szexuális kapcsolat esetében sem állíthatjuk, hogy pusztán szexről van szó. A szex intimitással jár, a különbség egy ilyen kapcsolatban csupán az, hogy nem terveznek egymással. Nem tartoznak egymásnak elszámolással, hűséggel, nem folynak bele egymás életébe, teljességgel problémamentes a kapcsolat.

Ha csak egyetlen éjszakáról van szó, működhet. De ha ez a viszony már hetekben vagy akár hónapokban mérhető, akkor a felek akármennyire is tiltakoznak a saját érzéseik ellen, nem lehet csak szexről beszélni. Bizonyított tény ugyanis, hogy az agyban egymástól távol található szex- és szerelemközpontok között az egyik, illetve a másik ingerlése folytán összeköttetések jönnek létre. Így ha szexuális kapcsolatban állunk valakivel, előbb-utóbb kötődni kezdünk hozzá.
 

 

Ha két ember együttléte csak egy éjszakáról szól, nem játszanak jelentős szerepet az érzelmek. De ha már kialakul egy szeretői viszony, és gyakoriak a találkozások jelentősen benne vannak az érzelmek, még kimondatlanul is. Egy ilyen kapcsolatban vannak bizonyos játékszabályok, melyeket mindkét félnek be kell tartani. Ha az érzelmek komolyabbá válnak, és csak egyik fél részéről, akkor valószínűleg szétválnak az útjaik. Ha mindkét részről, akkor együtt maradnak.

Egy biztos: minden egyes kapcsolatnak meg van a maga összetétele, minősége és zamata. Hogy melyik a jobb, azt mindenki maga döntse el. De talán nem is érdemes a kettőt összehasonlítani, annyira mást nyújt egyik is, másik is: a futó kalandnak és az élethosszig tartó házasságnak is meg van a maga varázsa, szépsége.


A bejegyzés trackback címe:

https://keritono.blog.hu/api/trackback/id/tr642721712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása