Nézd meg az anyját - vedd el a lányát

A Kerítőnő 2011.04.18. 13:33

Sorsdöntő lehet az első találkozás párunk szüleivel. Egyrészről szeretnénk jó benyomást kelteni és elkerülni a feszült hangulatot, másrészről közelebbről tanulmányozhatjuk, honnan is jött a párunk.

Mindenki ismeri a közmondást: Nézd meg az anyját, - vedd el a lányát!. Erről általában külső tulajdonságokra asszociálunk, pedig sokkal fontosabb a családi minták, szerepek jelentősége. Sok férfi az első találkozásnál, meglátva párja édesanyját, fejvesztve menekülne, félve attól, hogy pár év múlva választottja is hasonló külsővel fog rendelkezni. De kutatók által bizonyított, az összefüggés nem genetikai eredetű, sokkal inkább a viselkedési mintákra vezethető vissza. Tehát nem árt tisztában lenni vele, milyen közegben nevelkedett a párunk.

 A párválasztás után a kapcsolatok működését nagyban befolyásolja az otthonról hozott minta. A partnerek viselkedése e szerint programozottan működik. Szüleink egymáshoz való viszonyát, a közöttük zajló történéseket ismételjük meg önkéntelenül is saját párkapcsolatukban.  Mert ha akarjuk, ha nem, nagyon is hasonlítunk a szüleinkre. Bármennyire is tiltakozunk fiatalon, hogy én sose leszek olyan, mint az anyám, vagy az apám, de ahogy telik az idő, egyre jobban hasonlítunk rájuk és nem csak külsőségekben.

Egy nő számára az anyja az első hiteles példa, az első ember, akivel azonosítja magát. Őt figyelve tanulja meg a nemének megfelelő viselkedés alapjait. A legtöbb nő önmeghatározásának szerves része az anyjához fűződő viszonya. Ez alapvető minta értékrendjének, normáinak kialakításában. A szülei kapcsolatát látva, érzékelve megtanulja, hogy mi a nő és mi a férfi feladata. Hogyan lehet megteremteni az egyensúlyt a felek között, hogyan tudnak együttműködni a problémák megoldásában. Továbbá fontos, hogy a szülők megfelelő képet mutassanak gyerekeiknek a nemiségük megélésével kapcsolatban is.

 

A párunk családjával való első találkozásnál bepillantást nyerünk a szülei házasságába, a szüleivel való kapcsolatába, ezáltal még jobban megismerjük választottunkat, illetve, hogy mire számíthatunk a jövőben.
A nemiség megélésével kapcsolatos probléma nem új keletű. De a jó hír, hogy ezek a rossz szokások, magatartásminták levetkőzhetőek. A modern nő legfontosabb jellemzője az igényesség - élete minden területén. Manapság egyre több nő tesz azért, hogy fejlessze önismeretét és sikeresen megoldja párkapcsolati kérdéseit.

A legfontosabb, hogy felismerjük és tisztában legyünk a berögződött, rossz mintákkal is, és képesek legyünk tudatosan változtatni ezeken. Ha ez megvan, máris elindultunk azon az úton, mely a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolathoz vezet.
 


A bejegyzés trackback címe:

https://keritono.blog.hu/api/trackback/id/tr802836596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása